Plezarija v Pragi

Objavil Boštjan ()

Takoj po novem letu je bil čas za nove podvige in potepanja. Tako nas je pot vodila do Prage, kjer je bil v prvem planu (mene in Mojce) ogled te čudovite evropske prestolnice s svojo veličastno arhitekturo, kulturo in gastronomsko ponudbo (pivo spada v kategorijo hrane).

A druga dva (Luka in Maj) "super navdušena" nad ogledi sta imela pa en poseben cilj in to je plezarija v Pragi (če smo že tam, kaj pa češ drugega delat). In tako smo v petek zvečer vzeli plezalno opremo (itak smo jo dali v avto, za vsak slučaj) hop na tramvaj št. 20, pa potem še na 7 in že smo na Križovi ulici nekaj sto metrov od stare tovarne Škoda, kjer so uredili zavidanja vreden plezalni center Lezecke centrum Smichov link.

Center je razdeljen na 3 "cone" in sicer velika bolder dvorana, kjer lahko probaš vse žive probleme od malih grifov do volumnov postavljenih v razne bolder probleme, srednjo dvorana z otroškimi stenami do manj zahtevnih neprevisnih visokih sten, pa do velike dvorane s fascinantnimi visokimi stenami do 15.5 m in norimi previsi. Skupno imajo 331 smeri z različnimi strukturami, tudi za Jam-anje (to bi blo za Primoža) s površino 2.000 m2 teh plezalnih sten. V centru imajo ločen prostor za igranje malih otrok, medtem ko starši pležejo in do izredno pomembnega prostora, to je PIVNICA, kar na sredi dvorane, kjer se športno pije (po videnem) samo PIVO.

Ko to vidiš (pivnica sredi dvorane), ti je bolj jasno zakaj Ondra tak' rad pleže.

Za vse, ki vas bo pot zanesla v Prago, priporočamo, vzamite si nekaj ur večernega časa in probajte to dobro izkušnjo na enem mestu v zares dobro urejenem plezalnem centru.

Boštjan, Luka in Maj


Bolderji
Bolderji
Grifi
Grifi
Stene s previsi in pivnico
Stene s previsi in pivnico
jam
jam
del male dvorane z otroškim kotičkom pod stopnicami
del male dvorane z otroškim kotičkom pod stopnicami
×
1 / 6
Bolderji
2 / 6
Grifi
3 / 6
Stene s previsi in pivnico
4 / 6
jam
5 / 6
6 / 6
del male dvorane z otroškim kotičkom pod stopnicami


Komentarji (0)